Wat is de designsprint?

Bedrijven

De design sprint is een creatiemethode die voortkomt uit andere principes, het is het design Thinking en Lean Startup. Het belangrijkste doel van dit proces is problemen snel op te lossen en creativiteit in bedrijven te ontwikkelen. Het gebruik van deze techniek heeft tot doel snelle antwoorden te geven op de vragen van de gebruikers en dit tegen een lagere kostprijs.

Definitie van de designsprint

De designsprint is een creatieve methode die in het leven werd geroepen om de belangen van grote bedrijven en start-ups te dienen. Dit proces is erop gericht een tijdsdruk op te leggen bij het oplossen van problemen. Deze techniek is echter gebaseerd op een korte termijn van 5 dagen. Een termijn die is vastgesteld om een eerste prototype van een product te hebben en tegelijkertijd de feedback van de gebruikers te ontvangen.
In zijn werking combineert de ontwerpsprint veel methoden van bedrijfsstrategie, gebruikersgericht ontwerpen en ideëen. Het hoofddoel van de design sprint is om een prototype te maken en te testen in slechts 5 dagen. Het geeft je de tijd om de resultaten van jouw product te zien door rekening te houden met de meningen van de klanten alvorens te investeren in de realisatie van het echte product.

De voordelen van designsprint

De designsprint is zoals gezegd een praktijk die door verschillende grote bedrijven wordt toegepast. Dit is te danken aan de vele voordelen die het biedt. Met deze methode kunnen ondernemingen immers onmiddellijk resultaat boeken. Het stelt je in staat het potentieel van een product of concept te testen en te evalueren zonder erin te investeren.
Door deze methode toe te passen zullen de ondernemingen een betere analyse kunnen maken van de verschillende mogelijkheden en hun product kunnen perfectioneren. Het stimuleert de creativiteit en maakt het mogelijk een idee te krijgen van de evolutie van het product. Bovendien stelt de designsprint bedrijfsleiders in staat de risico's bij de creatie van een nieuw product te beperken. De kans op een goed rendement van de investering is dus groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *