Barista worden

Nieuws

Een lekkere kop koffie. Wie houdt er niet van! Heb je altijd al willen leren hoe je een goede kop koffie moet zetten? Of wil je antwoord op de vraag: hoe maak je het ultieme kopje espresso of cappuccino? Of wil je als barista, oftwel koffiedeskundige werken en uiteindelijk je eigen koffie maken? Dan is de SCA barista cursus de juiste cursus voor jou. Het is immers noodzakelijk dat je een sca training volgen gaat om alle nodige kennis te verwerven om een professionele barista te worden. Als je opgeleid wilt worden, kun je via internet contact opnemen met de professionele dienst.

SCA barista curriculum

De SCA barista cursus laat je de wereld van koffie ontdekken. In de verschillende cursussen van niveau 1 tot niveau 3, ga je steeds verder. Dankzij de SCA barista cursus leer je geleidelijk alle gebieden van afkomst, de apparatuur, de verschillende smaken en hoe je espresso moet maken. Daarnaast ontwikkel je smaakprofielen, werk je met de refractometer en leer je al doende alles over de verschillende bereidingswijzen. Ook leer je wat er nodig is om uiteindelijk je eigen koffieshop te openen. De SCA barista cursus stelt je in staat de smaken van koffie te herkennen en te weten welke formule achter elke espresso zit.

Volg de SCA opleiding

Als je de sca training volgen gaat, leer je meer over de oorsprong van koffie. De verwerkingsmethoden, de verschillende arabica variëteiten en je krijgt meer financiële informatie voor als je een koffiebedrijf wilt beginnen. In de praktijk leer je een espresso-formule op te zetten, een espressomolen af te stellen en te onderhouden. Naast mooi microschuim, zul je ook je vaardigheden in latte art verbeteren. Ga een sca training volgen, want het is voor iedereen die meer wil weten over de wereld van koffie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *